Tersamonia

Blog

Wine-Wine Evenings: Indigenous Grape Varieties

Asociația Wine in Business Development este primul centru acreditat Wine and Spirits Education Trust din România care își propune promovarea educației în cultura și degustarea vinului, conștientizarea vinului ca instrument în afaceri de succes şi importanța responsabilității sociale prin intermediul cursurilor WSET structurate pe 3 nivele și prin evenimentele organizate împreună cu partenerii săi. Din echipă fac parte Imre Szakács-Orha - Dip. WSET, WSET Certified Educator, IMW student și Bianca Szakács-Orha - WSET Level 3 Certified, WSET Instructor și Exam…

Citeste Mai Mult


Turismul Viticol din România

  ‘’Vă spun iarăşi: beţi vin! Pe urmă vă vine pofta şi de săruturi şi de cules de flori şi de prietenie şi de bunul somn adânc şi de râs, iar dimineaţa — în loc de ziare — veţi citi poeţi.’’ Filosofia vinului, Bela Hamvas Este simplu sa fii fericit. Trebuie doar să faci ceea ce-ți place. Fie că citești o carte, asculți muzica, te uiți la un film bun, pictezi sau mergi într-o excursie, important e să aloci în…

Citeste Mai Mult


Călătorind cu VINUL

Iată de ce vin are un gust diferit atunci când ești într-un avion Am avut de nenumărate ori ocazia de a achiziționa vinuri din marile orașe ale Europei, și de fiecare dată am căutat soluții de a ajunge cu ele în siguranță acasă. Fie că le cumpăram pentru mine, fie le ofeream cadou importanța ambalării era primordială. Știam că sunt sortimente care în România nu se găsesc foarte ușor. Iată cum poți să faci acest lucru ca un profesionist. Deși…

Citeste Mai Mult


CUM SĂ PĂSTREZI VINUL ÎN CONDIȚII OPTIME. SFATURI PRACTICE

CUM SĂ PĂSTREZI VINUL ÎN CONDIȚII OPTIME. SFATURI PRACTICE   Trebuie să conștientizați că doar un procent extrem de mic din vinurile din comerțul tradițional au potențial de învechire. Majoritatea vinurilor sunt create pentru a fi consumate în următorii 1,2  ani .Totuși dacă aveți acasă o mică colecție ce are o mare însemnătate sufletească iată câteva reguli de care trebuie să ții cont: Temperatura Căldura este principalul inamic al vinului. Vinul se maturează cel mai bine la tempertaturi relativ joase,…

Citeste Mai Mult


Interviu cu propietarii distileriei Sanct Georgius

Povestea Potio Nobilis a început în anul 2010 când cei doi viitori asociați Dezso Tibor și Fustos Imre au descoperit pasiunea comună pentru palinca de calitate superioară transformându-și hobby-ul în bussines. Primul lucru la care au aspirat a fost să producă distilatele din fructe în categoria de băuturi fine, gourmet și la noi ca în alte țări dezvoltate în acest domeniu. Astfel ne mărturisește Dl. Fustos că de aici a început un drum lung, cu vizite la distilerii renumite, producători…

Citeste Mai Mult


123