Tersamonia

VIN, TURISM, MANCARE SI PRIETENI


Petro Vaselo

Povestea cramei, spusă de Ariana Negru, începe în urmă cu aproape 10 ani, cand aflat într-un tur al imprejurimilor  Timisoarei, afaceristul Nello Dal Tio a descoperit peisajul satului Petrovaselo. Marcat de asemănarea cu plaiurile natale, acesta decide să cumpere în această zonă 172 ha şi să investească într-un proiect îndrăzneţ, a cărui prime faze de dezvoltare s-au încheiat anul trecut: plantarea a 42 de ha de viţă de vie şi construirea unui centru de vinificare cu o suprafaţă de 4000 mp. Satul Petrovaselo se află la 6 km de mult mai cunoscuta localitate Recaş, fiind la origine un sat croat, de unde şi vechea denumire maghiara Horvathpeturfalva (satul lui Petru croatul), devenit mai apoi Petrovo Selo (satul lui Petru). Prima recoltă are loc în 2009, însă pentru că nu exista posibilitatea vinificării în arealul de recoltare, strugurii proaspăt culeşi sunt încărcaţi în vagoane frigorifice şi trimişi în Italia, la Montalcino, pentru a fi vinificati la crama Wine Circus, aflată sub comanda lui Roberto Cipresso. Aşa au luat naştere vinurile de masă Otarnita 2009 si Ovaş 2009. În toamna lui 2011 crama din vârful dealului Gorije Seliste din Petrovaselo e finalizată şi dotată cu tehnologia necesară, astfel că de acum încolo vinurile purtând brandul Petro Vaselo urmează a fi produse aici sub supravegherea lui Marco Feltrin.petrovaselo_image Mai multe detalii despre Petro Vaselo găsiţi pe: www.petrovaselo.com.


Vitis Metamorfosis

Vitis Metamorfosis a luat fiinţă în anul 2008 prin parteneriatul dintre trei nume de referinţă din industria vinului, Marchesi Antinori, Halewood Romania şi Fiorenzo Rista din dorinţa de a crea şi în România vinuri cu o calitate net superioară producţie locale de până atunci. Credem cu convingere în potenţialul viticulturii româneşti. Avem încredere în viitorul acestei ţări”. – Piero Antinori, Preşedinte, Marchesi Antinori Srl, Italia Investiţia făcută până în prezent a presupus achiziţia a 100 de hectare de teren, dintre care 67,5 hectare plantate cu viţă-de-vie, în plaiurile viticole Valea Urloi, Finteşti şi Năeni din Podgoria Dealu Mare, replantarea unei suprafeţe de 52,5 hectare, precum şi achiziţia, renovarea şi retehnologizarea cramei de la Vadu Săpat. Planurile pentru următorii doi ani prevăd plantarea întregii suprafeţe de teren aflată în proprietatea companiei şi amenajarea cramei în vederea desfăşurării unor activităţi turistice specifice industriei. În acelaşi timp, Vitis Metamorfosis se va concentra şi pe activitatea de export.În prezent, Vitis Metamorfosis are un portofoliu de opt vinuri: Cantus Primus Cabernet Sauvignon, produsul etalon al cramei, şi gamele Vitis Metamorfosis şi Fluturi & Farfalle. După recolta acestui an, portofoliul va fi imbogăţit cu noi produse, datorită soiurilor de struguri ce au intrat pe rod şi prin producerea unor vinuri Ecologice. Mai multe detalii despre Viile Metamorfosis găsiţi pe: http://www.vitis-metamorfosis.com/


ZILE SI NOPTI

Zile și Nopţi este nu doar prima, ci și cea mai mare reţea naţională de reviste de timp liber distribuite gratuit. Asta înseamnă că avem echipă, experienţă, audienţă și parteneri de încredere. De curând am împrospătat imaginea brandului Zile și Nopţi. I-am adăugat un card de discount, un logo nou, mai colorat, și o sumă de proiecte speciale la care sunteţi invitaţi să ne fiţi aproape. Am lansat ediţia de București, cu un concept editorial și un layout inovator pentru piaţa de timp liber din România. Pentru un public pretenţios, am pregătit o revistă completă. Cu articole, recenzii, cronici, informaţii oneste și verificate. Mai multe detalii pe: www.zilesinopti.ro


fwdBV

este o platformă de afaceri, care conține revista fwdBV și site-urile www.fwdbv.ro și www.bizbrasov.ro http://fwdbv.ro/categorie/revista/


FortSilvan

Crama nouă, construită în 2015, toată din piatră, avand o arhitectură unică, ce seamănă cu o fortăreaţă medievală. De fapt, după cum am aflat, proiectul a fost bine gândit, pentru că vrea să sugereze fortăreţa care apără limita nordică a viticulturii româneşti. Crama este săpată în deal, este în formă literei U, având acces în fiecare capăt. Dimensiunile sunt şi ele impresionante, fiecare latură a cramei având o lungime de 25 de metri. Iar deasupra ei a fost amenajată o terasă unde se organizează degustări de vinuri. Suprafaţa de viţă de vie în exploatare este impărţită astfel: total 36 ha, din care 27,5 ha plantate în anul 2012 şi 6 ha plantate în 2015. 2,5 ha sunt cu struguri de masă.Soiuri vinificate: Fetească regală, Muscat Ottonel, Riesling italian, Traminer; Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră şi Cadarcă. Mai multe detalii pe: http://www.fortsilvan.ro/


Arnie's Studio Brașov

Ateliere de gatit pentru pasionatii de arta culinara, Team building by cooking - adica gatit in echipa cu multiple beneficii, Ateliere de gatit cu copii, Private Chef - adica un bucatar talentat la dispozitia ta, pentru evenimentul tau privat