Tersamonia

TERAPIE CU VIN


Se spune că un pahar de vin pe zi este bun pentru sănătatea fiecaruia dintre noi. Astfel din ce în ce mai multe branduri de cosmetice au ajuns la această concluzie, bazându-și întreaga gamă de produse cosmetice sau în unele cazuri, produsele premium în jurul strugurilor proveniți de exemplu din însorita Italie.

Strugurii sunt, după portocale, cele mai cultivate fructe din lume.

Uleiurile din semințele de strugure și celelalte componente ale boabelor sunt foarte bogate în antioxidanti, incluzând polifenoli și resveratrol. Acestea contribuie la o regenerare și reinoire celulară a pielii ducând la o înfățișare mai tânară.

Dezvoltarea industriei vinului, nu mai este doar un business pentru producători și vinificatori ci treptat a început să cointereseze și principalii jucători din industria frumuseții în ultima perioadă, aceștia optând pentru a utiliza strugurii de calitate superioară în special substanțele cheie ce sunt utilizate apoi ca ingredient.

Prima societate franceză care a implementat și folosit polifenolii din struguri pentru produsele cosmetice a fost compania ‘’Caudalie’’ în anul 1995 grație lui Mathilde și Bertrand Thomas. Dea lungul timpului, soții Thomas au cercetat și revoluționat industria cosmetică astfel astăzi au produse premiate la nivel international. Crema Premiere Cru este rezultatul a peste 7 ani de cercetare și peste 200 de teste. Se estimează că în lume la fiecare 3 minute o femeie alege acest produs. Investiția într-o astfel de cremă nu depașește 100 de euro.

Compania deține SPA-uri unde aplică Vino Terapia în țări ca: Portugalia, Spania, Franța, SUA, Canada și Turcia.

Gama de produse pentru înfrumusețare are la bază sâmburii de strugure și pielița, extractele fiind folosite în crème de curățare și anti-ageing.

De la crearea primelor produse ți până în prezent segmentul s-a extins cuprinzând uleiuri de masaj, săpunuri solide si lichide, loțiuni de corp, șampoane și balsamuri pentru păr, măști faciale, balsamuri de buze, rujuri, spray cu apă din struguri (Cabernet Sauvignon si Merlot) și chiar produse de parfumerie care înglobează proprietățile soiului Malbec.

Recent aparută pe piață este așa numita ‘’Vino terapia’’ compusă din 19 produse pentru piele, păr și corp bazate pe toate componentele strugurelui (pielița – aici se găsesc 13% din polifenoli, sâmburii – conțin 65% din toți polifenolii, miezul intern, pedicelul – ce conține 22% din toți polifenolii ) provenit din regiunea Umbria, Italia.

Creatoarea VinoTerapiei italianca Sara Goretti, spunea: ’‘Wine therapy is like an elixir of youth, exploiting the close relationship between Wine and Wellness.’’

Așadar, acest curent s-a născut și în Italia. Sara sprijinită de sora ei Giulia au încurajat și demonstrat că strugurii au proprietăți benefice asupra pielii. Astfel, în 2010 au început să producă în mod exclusivist cosmetice pentru Winetherapy.

Având proprietăți antiinflamatorii și antiseptice produsele derivate din strugurii roșii luptă împotriva acneei și curață porii, fiind recunoscute ca și adjuvante pentru pielea sensibilă tratând tenul gras și încărcat.

Vinul roșu este bogat în aminoacizi care ajută la regenerarea pielii și luptă împotriva razelor UV ce pot produce arsuri solare.

Antioxidantii din vin crează o barieră protectoare și previn cancerul de piele, desigur doar consumul de vin roșu nu este recomandat ca substituent al cremelor de protecție solară.

Soiurile de struguri cei mai utilizați sunt Tempranillo, Sangiovese, Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon, s.a.

Calitățile medicinale și cosmetice ale strugurilor și vinului sunt cunoscute omenirii încă din timpuri străvechi, când a ieșit la iveală că atingerea pielii cu sucul boabelor de struguri face ca aceasta să devină mai întinerită. Unii Cercetatorii din domeniu sunt de părere că polifenolii sunt până la 50 de ori mai puternici decat vitamina E și până la de 20 ori mai puternici decat vitamina C.

Strugurii conțin vitamine și minerale ca: A, B1, B2, B6, C, PP și K, Magneziu, Fier, Potasiu și Fosfor.

Așa cum afirma filozoful Hamvas Bela ‘’secretul femeii se află în parfumul trupului ei, iar vinul este iubire fluidă…’’ Nu întamplator Dumnezeu a creat întâi NATURA apoi pe OM.

Sursa: www.caudalie.com , www.winetherapy.eu